top of page

TEXTIELART

Textielwerk

 

Textiel is een materiaal war je veel kanten mee opkan. In 2023 maakte ik kennis met tuften, en ben daar mee begonnen door het een en ander uit te proberen. Deze techniek ga ik verder uitdiepen en kijken wat het voor mij kan toevoegen om creatief werk te maken. In de loop van 2024 wil ik hier meer over gaan delen.
Hieronder een aantal foto's van werken die ik recent gemaakt heb. Met een tuftgun geschoten door de drager, het doek, en daarna ingelijst.
Sommige zijn reeds verkocht, anderen zijn wellicht beschikbaar. Heb je interesse in een tuftwerk, neem gerust contact op.
Eventueel kan er ook klein werk (tot 40x50cm) in overleg op bestelling gemaakt worden.
 

Materiaal

 

Deze werken zijn met name met acrylgaren gemaakt. Acrylgaren is een mooi product voor hangend textielwerk en is in heel veel kleuren te krijgen. Ook kan er tuftwerk gemaakt worden van wol, dat heeft zeker de voorkeur als vloerkleed. Wol is sterker en veert makkelijker terug. Wol is ook een prachtig natuurproduct, en heeft ook milieu voordelen. Alleen wanneer ik nieuw wol aanschaf wil ik dat alleen doen wanneer er aangegeven wordt door de fabrikant dat dit 'mulesing free' is, ofwel diervriendelijk geschoren.

 

bottom of page