Foto-rianne.png

JANNEPAN

Hoi, ik ben Rianne van der Waals, voor veel liefhebbers van mijn creaties bekend als Jannepan.

Regelmatig krijg ik de vraag waar de naam Jannepan dan vandaan komt. Deze naam heb ik al heel lang, al sinds mijn kinderjaren, het is een koosnaam die mijn vader vaak voor mij gebruikte. Niet alleen deze hoor, ook Grietje en Janneke maar ik voel me het meest Jannepan, een extra vrolijke variant op mijn naam Rianne. Vandaar dat ik die gekozen heb om te gebruiken voor mijn creatieve bedrijf.

Als kind was ik zelf al altijd creatief, tekenen, werken met stof en de naaimachine, timmeren, fotografie, al jong kreeg ik de mogelijkheid om van alles te maken. Soms zeg eens.....'een dag niets gemaakt is een dag niet geleefd'
Zo letterlijk is nu ook niet helemaal waar, maar van dingen maken word ik blij :)


Mijn gezin bestaat uit mijn man, onze dochter en zoon (die beide al zelfstandig wonen) en Labradoodle Flynn (2018).
Mijn liefde voor het maken van vilten popjes en dieren  begon in de jaren 90.  Onze dochter ging naar de vrije school peuterspeelzaal waar de seizoenen en alles wat in  het jaar aan feestdagen voorbij kwam een plekje in huis kreeg. Ik werd verliefd op deze gezellige sfeerplekjes en begon zeg met het maken van poppen en vilten kleine popjes en diertjes die ook bij ons in huis een plekje kregen.
Nu jaren later ben ik weer enthousiast sinds het delen op instagram zoveel reacties en interesse geeft op de creaties die ik maak. Al snel verkocht ik het een en ander. Nu wil ik vooral anderen ook enthousiast maken om zelf aan de slag te gaan en ben ik aan de slag gegaan patronen die ik zelf ontwerp op papier te zetten en ook in pakketten te leveren zodat je niet van alle materialen iets nodig hebt, super handig voor mensen die wel graag iets maken, maar niet een kast vol lapjes, lintjes en garen hebben.
Daarnaast fotografeer ik graag. Voor mezelf, natuur, architectuur, mijn eigen creaties.
Maar het vastleggen van liefdevolle momenten in het ziekenhuis, het maken van mooie portretten van ouderen heeft mijn voorliefde, hiervoor zet ik me graag in en vind dat dat voor iedereen ook bereikbaar mag zijn. Onder de tab 'fotografie' kan je een gedeelte van mijn werk ook vinden,

kijk gerust eens rond :)
Ook zet ik me vrijwillig en met liefde in voor Stichting Still als fotograaf.

 

 

Foto: Steffie van den Akker - Fotografie